Concurs obert per al nou edifici del museu de ciències

2022

Oulu, Finlàndia

Area: 5.820 m²

ENTRADA CONCURS

Arquitecte

Tuomo Jauhiainen

La proposta consisteix en tres volums rectangulars que, juntament amb l'edifici existent, conformen un conjunt arquitectònic divers i dinàmic. La torre d'aigua manté la seva essencial importància urbana com un record històric del paisatge industrial. Aquests volums s'alineen amb els eixos del pla director existent, contribuint al disseny urbà actual i millorant les vies d'accés.

El nou complex del museu ha estat dissenyat intencionadament sense una façana única, garantint el seu atractiu i naturalesa acollidora des de totes les direccions. Les façanes de dues plantes incorporen una estructura d'acer fora dels espais d'exposició, la qual cosa permet un control climàtic precís dins d'ells i, al mateix temps, ofereix flexibilitat per a diverses instal·lacions. A més, les façanes dobles permeten que l'edifici s'il·lumini com una llanterna durant la nit, creant un captivador espectacle arquitectònic.

La selecció de materials en la proposta busca mantenir una continuïtat moderna amb les parets de maó vist de l'àrea circumdant. Les façanes estan compostes per barres ceràmiques vermelles, que amaguen façanes de vidre transparent o tancat segons l'orientació. En contrast, les parets de l'entrada principal estan revestides de barres ceràmiques esmaltades blanques, creant deliberadament un contrast amb l'arquitectura exterior. Aquest disseny guia els visitants a través d'una seqüència d'espais, fent la transició des dels materials de l'antic entorn industrial fins a l'entrada principal, de tons clars i neutres, i finalment cap als espais d'exposició.

arrow_back_ios anteriorcercapròxim arrow_forward_ios

© 2024 nyestudio

contacte

xarxes socials